zaterdag 20 januari 2018

Een omslagdoek haken... én 5 redenen om hem te dragen!Je kent dat wel, je haakt iets en het belandt in een hoekje omdat je er eigenlijk niets mee kunt doen.
Zo heb ik, tot mijn grote schaamte, 2 plastic boxen vol. Dat wil ik niet meer, vanaf nu haak ik enkel iets als ik er een bestemming voor heb. Dus haakte ik deze omslagdoek, die nu al mijn favoriet is!

Er zijn vijf redenen waarom ik hem graag draag.

1. Hij is warm! Ik haakte volgens het principe van de halve granny, dat is een makkelijke en warme steek. (Een nóg warmere steek is bv. de granietsteek)
2. Hij ziet er warm uit! Ik koos voor warme tinten. Zo gebruikte ik kleuren die 'familie' zijn van rood, de bekendste warme kleur die er is. Het randje van pluizig garen zorgt voor een nog warmere uitstraling.
3. Hij past bij mijn kleren! Ik heb veel zwart in mijn kleerkast, dus deze kleuren steken daar mooi tegen af. Ook heb ik enkele truien in roze en paarse tinten, helemaal assorti dus.
4. Ik zie die kleuren graag!
5. Hij is nuttig! Ik zit 's ochtends vaak al om half 6 blogjes te lezen op mijn pc. Het is dan nog een beetje kil in huis en dan komt mijn omslagdoek natuurlijk goed van pas.You know how it goes, you make something and afterwards it gets forgotten because you don't know what to do with it. I've got 2 boxes filled with crochet projects, waiting for the right purpose... Shame on me! I don't want that anymore, so from now on I only crochet something if I exactly know what to do with it. This shawl though, is exactly what I needed and it is already my favorite.

There are 5 reasons why I like to wear this shawl.

1. It's warm! It's a half granny square and that is quite a warm pattern I must say. (Another very warm stitch you could use is the moss stitch for example.)
2. It looks warm! I chose warm shades, all members of the 'red' family (and red is as you know the warmest color). Using a fluffy kind of yarn for the edging makes it looks even warmer.
3. It goes with my clothes! I often wear black, so this is the right colorful accent. I've also got a few pink and purple sweaters, that blend perfectly with my shawl.
4. I just love these colors!
5. It's useful! At half past 5 in the morning, you can often find me behind the computer reading blogs. It is still chilly inside at that moment of the day, so I can certainly use my shawl then.
Waaraan moet een haakwerk in jouw ogen voldoen?
Of haak je puur voor het plezier van het haken zelf?

PS: Omdat een foto van mij 's ochtends vroeg nogal wat lezers zou afschrikken (haha), trok ik op een wisselvallige winterdag met mijn dochter op pad. Natuurlijk moesten mijn tienerdochter en ik een beetje gek doen, dat zie je wel op de foto's, hihi.
Maar ik vind dat ze het als fotografe heel goed gedaan heeft!


What does a good crochet project has to cope with in your eyes?
Or do you just make things for fun?

PS: Because a picture of me in the morning would scare everyone off (haha), my daughter and I went out on a precarious winterday for a photoshoot. We went a little bit crazy as you can see on the pictures ;-) But I think my teenage daughter did a good job shooting these pictures!Sigrid x
34 opmerkingen:

 1. Je staat er prachtig op en de kleuren passen bij je!
  Ik was de afgelopen week een dagje bij mijn tante en er was een nieuwe winkel vol garens. En nu ga ik een sjaal haken, omdat het kan. Ik werd zo blij van al die bollen, kleuren en mogelijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your new shawl is fantastic Sigrid! The combination of colors is beautiful and cheerful. This will certainly brighten dull winter days :)
  I too have many crochet things (flowers mostly as you well know) stuck in boxes, but they are samples I need to have for my work. I do have unfinished projects but they are all defined - I mean - I know what they were planned to be but I simply lost interest in completing them.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal haak ik voor het plezier of voor de uitdaging, niet echt veel voor mezelf, om te dragen (alhoewel ik me heb voorgenomen, dat dit jaar wel te doen). Maar, als ik dan eens iets maak, dan... (1) Ik moet de kleur(en) graag zien. (2) Het moet bij dat passen, wat ik draag - maar ik pas ook graag der rest aan mijn haakwerk aan. (3) Het moet zijn dienst doen (= warm, droog, knuffig, opvrolijken,...). En als het voor het "dagelijks gebruik" zou zijn gedacht, moet het (4) katten-vast zijn (Moneypenny ligt graag over mijn linke schouder).
  Het ziet er naar uit, als of jij veel genieten hebt, van jouw sjaal. Hij is ook echt mooi en staat je goed!
  Prettig weekeinde,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Sigrid,
  Wat een mooie omslagdoek. Leuke kleurtjes.
  Ik ken het inderdaad. ik heb genoeg dingen die ik nooit draag. Ik heb ze laatst uitgezocht en gaf een omslagdoek (die ik nog nooit had gedragen) cadeau aan een buurvrouw, die hem vanaf het begin al heel mooi vond. Zo ga ik dat denk ik maar vaker doen. Ik heb toch zo mijn voorkeur.
  Ik haak vooral voor het plezier, maar ik heb wel soms dat ik iets haak wat bij bepaalde kleding past.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja zeer herkenbaar...ook hier talloze bollen van een verloren project! Je sjaal is prachtig en de foto's héél goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik haak liefst ook iets dat ik of zelf ga gebruiken of een cadeautje/bestelling is :-); ik zie alvast veel mooie dingen die ik op een lijstje zet maar de keuze dat ik het zal maken zal dus van die redenen afhangen ;-)

  Groetjes, Emzzcrochee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je geeft me trouwens wel nog meer zin om een omslagdoek te maken, het moet voor mij ook echt iets zijn waar ik het lekker warm mee kan hebben! Dus jou sjaal inspireert me ^^

  Groetjes, Emzzcrochee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aiii... Een teer punt... Ik heb veel sjaals gemaakt, maar ze worden niet zo vaak gedragen als ik had gewild/gedacht. Ik heb de neiging om er op te knoeien, ermee achter klinken te hangen enz. En dan doe ik hem weer af, want dat vind ik zonde. En kies vervolgens voor een warm vestje met hoge kraag... Hmmm.... Maar wat was ik gisteren blij met de gehaakte sjaal die ik op het werk in mijn locker had liggen; het was koud en ik zat er warm én stijlvol bij :-)) En misschien moet ik me voornemen een sjaal gewoon te dragen, ook al wordt hij vies en blijft hij een keertje hangen aan huisdier of klink :-)))
  Liefs,
  Sandra
  PS; vergeet ik gewoon te zeggen dat je er stralend uit ziet met je nieuwe sjaal!! Mooie foto’s!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige omslagdoek in mooie kleuren. Goed om eens over de redenen voor het haken na te denken. Ook ik heb best wat gehaakte spullen in en op de kast. Ik ga er eens over nadenken.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi en heel verantwoord :-)
  En toch... ik heb wel eens iets dat gewoon niet zo goed uitvalt als dat ik verwacht had. Ook al is 't plan nog zo goed!
  De foto's zijn fantastisch!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een blije foto. Ik voel de vrolijkheid van het moment. Zo'n kleurige omslagdoek jaagt een evt. ochtendhumeur gelijk de deur uit. Goed idee voor in de kille ochtend inderdaad. Dat is altijd wel een pittig momentje (en milieuvriendelijker dan de kachel vroeg instellen :) Als ik er over nadenk krijgen mijn creaties tegenwoordig wel een echte bestemming. Of ik maak iets voor mijn huis of voor de kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo herkenbaar ik haak van alles wat ik leuk vind, maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb me ook voorgenomen om alleen nog maar iets te maken met een bestemming. Zo heb ik ooit een omslagdoek gemaakt maar ik gebruikte hem niet nu dus toch maar weg geven. De jouwe is een echte mooie, mooi van kleur en patroon. Ik draag ze zelf echter nooit dus waag me er maar niet meer aan. Gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Da's een interessante vraag aan het eind! Maar eerst maar eens de complimenten voor je schitterende omslagdoek... Sprankelend en pittig, echt een beauty Sigrid...
  Tja, waarom maak ik iets? Meestal omdat ik het leuk vind en de verleiding niet kan weerstaan. Soms omdat er een bepaald doel is, omdat iemand er om vraagt of er een verkoping is.
  En ja, ook bij mij liggen er wel wat dingen te wachten, maar met regelmaat gaan er stapeltjes of doosjes weg voor een goed doel. Ik blijf eigenlijk nooit met iets zitten...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ai, is heel m'n reactie hier weg door een zgn. netwerkstoring...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet eruit als een heerlijk zachte en warme sjaal. De kleurtjes zijn mooi bij elkaar. Echt een sjaal om in te wonen. Veel van mijn creaties hebben een directe of indirecte (babycadeautjes op voorraad bijvoorbeeld), maar ik haak ook heel veel omdat ik daar op dat moment zin in heb of eens iets wil uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk gedaan, ziet er lekker warm en vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie sjaal!! Hier worden de meeste maaksels/haaksels gebruikt. Maar omdat het niet te stoppen is heb ik er nu al heel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een mooie kleurencombinatie, gaat inderdaad perfect bij zwart.
  Het haken doe ik voor het plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige sjaal! En leuke foto's!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De foto's zijn hardstikke leuk. Mooie sjaal ook.
  Ik haak omdat ik het leuk vind om te doen. En dat het ook nog een doel heeft is fijn. Heel vaal als ik ergens iets op een blog of Pinterest zie, dan pak ik een haaknaald en garen en ga dat even maken/proberen. Die kleine dingetjes gebruik ik dan weer om een geldkadootje op te vrolijken, of om bij een kaart in te doen en te versturen. Of ik geef het weg aan iemand die het mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtige kleurtjes. Mooi geworden. Haak vooral wat ik leuk vind, maar wel graag een bestemming ervoor in gedachten. Maar de lol van het haken staat voorop! Fijn weekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haha je deed me glimlachen. Ik heb ook zo een stapeltje voor mezelf gemaakte spullen die weggestopt in de kast liggen. Zoveel sjaals dat ik er soms weer ontdek waarvan ik niet meer wist dat ik die had. Deze is wel mooi groot. Zo maakte ik er nog geen. Misschien kan ik daar nog wel eens aan beginnen. ;-)
  En eigenlijk maak ik alles gewoon om het plezier om met iets bezig te zijn en ja er worden ook wel vaak dingetjes cadeau gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Kan er in komen dat je blij wordt van die kleurtjes, een sjaal geef je ook dat veilige gevoel, en daarom maak ik ze zo graag en geef ik ze ook graag cadeau er er moet altijd geen reden voor zij, kan ook zomaar.
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooie sjaal. Lijkt me lekker warm en leuke kleuren bij elkaar.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Die omslagdoek/sjaal staat je heel goed en zal zeker lekker warm zijn.
  Ja, je dochter heeft zeker prima foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. This is a beautiful shawl and it will be very warm. Your daughter is a great photographer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ze zijn heerlijk om te haken, je kan ze in de kleuren maken die je wil, ze zijn lekker warm, je kunt ze makkelijk mee nemen en ze blijven leuk, haha ,groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hey mooi fotomodel! Wat goed van je dat alleen nog maar dingen maakt die je ook echt gaat gebruiken! De omslagdoek is mooi! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I love your shawl! I really need to make one too and have a half finished one which I'm sewing together (granny squares). But while I read your blog post, I'm working an another project! Too many WIPS!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Prachtige warme kleuren!
  Ennn... er ligt best wel veel gehaakte kleding in mijn kast te liggen. Stukje onzekerheid om mijn eigen werk te dragen... daardoor draag ik bepaalde kleding alleen thuis. Ik probeer zo nu en dan iets aan te doen naar mijn werk... en dan denk ik dat iedereen ziet dat ik het zelf heb gemaakt. Maar nee hoor, geen reacties.
  Groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel mooi exemplaar! Niet mijn kleurtjes, maar staat jou wel heel goed.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. What wonderful reasons to wear your beautiful shawl. I mostly crochet for gifts for other people but just now and again I treat myself to some selfish crochet.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Five good reasons, Sigrid, and one great shawl.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen